Historic Grand Prix 2017

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Historic Grand Prix 2017

Historic Grand Prix 2017: The boys are back in town.
Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september vindt op het Circuit van Zandvoort misschien wel het mooiste autofeest van Nederland plaats: de Historic Grand Prix Zandvoort. Porsche laat zich bij deze zesde editie wederom van zijn meest sportieve kant zien door diverse historische racers uit het Porsche Museum in actie te laten komen. Daarmee is de aansluiting met thema ‘The boys are back in town’ perfect. De ‘boys’ die naar Zandvoort komen, zijn beroemd en berucht. Om te beginnen is er de 908 Spyder uit 1970. Deze lichte (slechts 545 kg) bolide, met een 350 pk sterke achtcilinder boxermotor en een perfecte gewichtsverdeling, werd speciaal voor bochtige (straten)circuits ontwikkeld. Hij was dan ook zeer in zijn element bij de Targa Florio. Ook komt er een heel bijzondere 917 in actie: de wagen met chassisnummer 015/035 won in 1971 de lange afstandsrace in Spa en behaalde ook podiumposities bij andere races in dat seizoen. In 1972 vervolgde de in Gulf-kleuren uitgevoerde bolide met 630 pk zijn carrière als racetaxi, waarmee gasten van Porsche de pure racesnelheid en –sensaties konden ervaren. De 936/77 Spyder is de zusterauto van de 936 die in 1977 de 24-uurs van Le Mans won. In een zinderend en dramatisch duel met Renault haalde Jacky Ickx, met een haperende 936, de vierde overall overwinning voor Porsche op Le Mans. De meest recente racer is de indrukwekkende RS Spyder uit 2006, waarmee Porsche drie jaar achtereen alle vier de wereldkampioenschappen (rijder, team, chassis en motor) in de American Le Mans Series voor zich opeiste.

Meeting point: Het Porsche Classic Dorp.
Als de historische raceauto’s niet in actie komen, zijn ze te bezichtigen in het ruime, gezellige en vrij toegankelijke Porsche Classic Dorp. Bezoekers kunnen hier genieten van de Classic pitstraat, waar aan klassieke race Porsche modellen wordt gewerkt die daadwerkelijk in actie komen in de verschillende historische kampioenschappen die dit weekend worden verreden. De teams worden hierbij ondersteund door de Nederlandse Porsche dealers die als officieel Classic Partner zijn gecertificeerd. In het dorp vinden signeersessies plaats met de Porsche coryfeeën die de Museum auto’s zullen besturen tijdens de demo-sessies. De Porsche Parking is inmiddels uitgegroeid tot een attractie op zich: genodigden die met hun Porsche komen, krijgen toegang tot deze speciale Porsche Parking. De grote verscheidenheid aan (historische) modellen die hier staan, maakt het voor elke bezoeker de moeite waard om er een wandelingetje te maken.

Het Porsche Classic arrangement.
Voor Porsche rijders is er een speciaal arrangement beschikbaar: twee toegangskaarten, toegang tot de Porsche Classic Hospitality en een plekje op de speciale Porsche Parking. In de exclusieve hospitality-area ontbreekt het u aan niets en de comfortabele zithoeken bieden ruimte voor een goed gesprek. Ook de Porsche coureurs hebben deze lounge als pleisterplaats ontdekt. Het dak van de Porsche Classic trailer biedt bovendien een uniek uitzicht op het circuit. Voor meer informatie over het Porsche Classic arrangement kunt u contact opnemen met uw Porsche Centrum.

De Historic Grand Prix is verder voor een ieder toegankelijk en algemene kaarten zijn te bestellen via http://historicgrandprix.nl/tickets/.

bron: Porsche.com

september 01 2017

Details

Start: 1 september 2017
End: 3 september 2017
Cost: €15
Evenement Categories:
Evenement Tags:,
Website: Visit Event Website

Venue

Circuit Zandvoort

Burgemeester van Alphenstraat 108
Zandvoort, Noord Holland 2041 KP Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website