Vet Cool Man | 2018

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Vet Cool Man | 2018

Een dag die je weg geeft

Stichting Geluk en Vrijheid organiseert jaarlijks een onvergetelijke dag voor gezinnen met een chronisch ziek kind.
Om de logistiek en veiligheid op de kombaan bij de RDW in Lelystad te waarborgen zorgt Stichting 911Events al jaren voor de inzet van pace-cars en bestuurders die samen met de RDW de dag goede banen zullen leiden.

Programma

De dag begint ’s ochtends vroeg bij vijf ziekenhuizen verschillende ziekenhuizen in Nederland. Verdeeld over deze locaties zullen ruim 200 Porsches klaar staan om ruim 150 gezinnen een fantastische dag te zonder zorgen te bezorgen. Afhankelijk van de locatie wordt vertrokken onder politie-escorte. Vanaf de ziekenhuizen wordt koers gezet richting het Test Centrum van de RDW in Lelystad. De RDW beschikt hier over een bijna 3 kilometer lange hoge-snelheids-kombaan met bochten onder een enorme verkanting. In het midden van deze ovale baan ligt een asfaltcirckel die genoeg ruimte biedt voor het opstellen van alle Porsches en het volledige evenemententerrein. In totaal zullen met ongeveer 1000 personen aanwezig zijn.

Eenmaal aangekomen in Lelystad wordt iedereen eerst met zijn of haar Porsche op de foto gezet door een professionele fotograaf. Voor de meeste kinderen is het hoogtepunt van de dag natuurlijk het racen op de kombaan. In groepen van ongeveer 10 auto’s gaan deze onder begeleiding van pace-cars van Stichting 911Events en baancommissarissen van de RDW de kombaan op, de veiligheid staat hier uiteraard voorop. Het tempo wordt dan ook aangegeven door de pace cars. Iedereen gaat één keer voor ongeveer 10 minuten de baan op. Niet getreurd want naast de rondjes op de kombaan is er op het middenterrein van alles te beleven! Zo zijn er bijvoorbeeld race-simulatoren, spelletjes, springkussens, optredens, clowns, live-muziek, radiografisch bestuurbare auto’s en zelfs mini-karts voor de wat oudere kinderen. Qua eten en drinken is de dag geheel verzorgd.

Aan het eind van de middag wordt in Lelystad een groepsfoto gemaakt waarna iedereen weer vertrekt richting het ziekenhuis van vertrek. Zo een fantastische dag zou natuurlijk nooit mogelijk zijn zonder de financiële hulp van onze sponsoren en vereniging van vrienden. Alle vrijwilligers (waar u de Porscherijders ook onder mag rekenen!) moeten we natuurlijk niet vergeten, zij maken het mogelijk dat we jaarlijks weer zo’n Vet Coole dag kunnen beleven,

Powered by 911Events

Stichting 911Events is niet de hoofdorganisator van dit evenement. De organisatie ligt volledig in handen van het Stichting Geluk en Vrijheid
De route en begeleiding van alle Porsches op de kombaan bij de RDW Lelystad worden door de RDW in samenwerking met Stichting 911Events verzorgd.

Bezoek voor meer informatie of om in te schrijven de website van Vet Cool Man

wilt u direct op de hoogte gebracht worden op het moment dat u zich kunt inschrijven voor de 2018 editie? Stuur dan een mail naar porsches@gelukenvrijheid.nl of gebruik het contactformulier om contact met ons op te nemen!

 

juni 23 2018

Details

Date: 23 juni 2018
Time: 09:00 - 17:00
Evenement Categories:
Evenement Tags:, ,
Website: Visit Event Website

Venue

RDW Testcentrum

Talingweg 76
Lelystad, Flevoland 8218 NX

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Geluk en vrijheid
Email:
Website: Visit Organizer Website